نهال درخت میوه کیوی
این درخت بومی شمال چین است. کیوی بالا رونده می باشد و می تواند تا ارتفاع 7 متر رشد یابد. 20 نوع مختلف از این گیاه وجود دارد. گرده افشانی این درخت دوپایه با باد و حشرات صورت می گیرد. برای تولید بذر، گیاه و نر ماده ی آن باید در کنار هم کاشته شوند. گل های نوع نر آن زودتر از ماده شکوفه می دهند. این شکوفه ها در ابتدا سفید و بعد به رنگ طلایی در می آیند.
این میوه شبیه و به اندازه ی تخم مرغ است. پوست آن دارای کرک می باشد.
خواص کیوی
منبع خوبی برای پتاسیم و کلسیم است .
موجب حفظ سلولهای دستگاه بینایی میشود.
دانههای سیاه آن حاوی ویتامین D است.
از بروز آسم و سایر بیماریهای تنفسی جلوگیری میکند.
ضد سرطان می باشد.
خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب موثر میباشدو
كيوي بعلت دارا بودن مقدار زيادي اگزالات، باعث تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا و مانع جذب کلسیم مي گردد.
شرایط محیطی
آب و هوای معتدل برای رشد گیاه مفید است. سرما ی زیاد جوانه هایش را سیاه می کند و می سوزاند.
کیوی به دوره ی رشد بدون یخبندان نیاز دارد، که در این دوران از دمای منفی 1 تا دمای 24 درجه را تحمل می کند. رطوبت مناسب آن در حدود 70 درجه است.
خاکی مناسب آن است که دارای زهکشی خوب، شن و ماسه سبک و لوم متوسط باشد. همچنین این خاک باید غنی از مواد آلی باشد.
هرس کردن در تابستان موجب تحریک به گلدهی آن می شود. حفاظت از شاخه های بهاره اهمیت زیادی دارد.
تکثیر گیاه
عمل تکثیر کیوی با ریشه دار کردن، قلمه زدن، کاشت بذر و پیوند زدن انجام می شود.
نهال های کیوی عموما بعد از 3 یا 4 سال میوه می دهند.
آفات و بیماری ها
شپشک توت از آفات مهم و خطرناک آن است. بیماری های قارچی به میوه و برگ گیاه اسیب می رسانند.
پروانه ها باعث پیچیدگی برگاهایش می شوند . حلزون نیز از برگ این درخت تغذیه می کند.